Obernberger See

Obernberger See

De Obernberger See is een natuurjuweel, een natuurmonument.

Een stukje Oostenrijk, dat je haast nergens anders kunt zien, en een bergmeer dat je de rust zult bezorgen, waar je wellicht al heel lang naar op zoek bent.

Een bergmeer waar je, na de wandelingen naar boven, boven aankomt, en stil blijft staan bij het zien van zoveel moois.

Nu is het dorpje Obernberg op zich al een leuk, klein dorpje. Niet ver van Steinach am Brenner, en makkelijk met eigen auto of de bus te bereiken.

Bezienswaardig is eigenlijk alleen de mooie kerk, en nagenoeg iedereen komt dan ook naar Obernberg om te wandelen, te klimmen, of speciaal voor de Obernberger See.

Waldesruh

Kom je vanaf Steinach, dan stopt de bus bij Waldesruh. Hier kan je de auto ook parkeren, maar let wel op, je moet wel parkeergeld betalen.

Overigens kan je bij het restaurant goed eten, maar een tip, doe dat niet voordat je omhoog gaat wandelen naar het meer.

We zeggen er wel bij, in het verleden was bij het meer een zelfbedieningsrestaurant, zeg maar berghut, maar die is helaas recentelijk gesloten, dus op dit moment kan je alleen wat eten of drinken bij Alpengasthof Waldesruh.

Even tussendoor, er zijn plannen om direkt bij de Obernberger See een luxe hotel te bouwen, maar het is niet zeker of dit plan ooit tot uitvoer gebracht wordt.

De Wandeling

De Wandeling naar boven, het is geen erg steil stuk, en ook niet bijzonder lang, maar je bent toch al gauw 45 minuten onderweg, voert je over de hellingen, tussen de bossen door, en langs enkele open stukken.

Onderweg kan je nog een paar oude stenen bergboerderijen bekijken, die er niet allemaal even goed uitzien, en die nauwelijks nog in deze moderne tijd gebruikt worden.

De Obernberger See

En na deze wandeling kom je boven, je loopt het laatste heuveltje over, en dan sta je in één keer voor de Obernberger See, die smaragdgroen tussen de bergen ligt.

Er zijn diverse wandelmogelijkheden romdom het meer, waarbij de linkerkant wat gemakkelijker te belopen is, rechts langs het meer is meer een klauterpad, en je kunt helemaal rond het meer wandelen.

Overigens zijn er ook diverse andere wandelwegen en bergpaden die bij het meer beginnen, en je kunt bijvoorbeeld de bergen overlopen, naar Italië.

De meeste toeristen komen naar het meer om langs de kant van het water te genieten. Zwemmen is niet echt mogelijk, het water kan bijvoorbeeld erg koud zijn, maar pootje baden kan altijd aan de rand van het meer..

Maar, de Obernberger See heeft nog iets unieks te bieden, en dat is de kapel, die midden in het meer staat, Maria am See.

De kapel is gebouwd op rotsen die in het verleden in het meer gevallen zijn, en staat vooral bekend om de unieke muur- en plafondschilderingen.

De kapel is bereikbaar vanaf de linkerkant van de Obernberger See, via een kleine brug, en is wat ligging betreft, absoluut uniek.

Meer infomatie

http://www.waldesruh-obernberg.net/
http://www.obernberg-tirol.at/obernbergersee.html