Wintersport rond Steinach am Brenner.

Wintersport

Voor wintersport heeft Steinach am Brenner en de omliggende regio, enorm veel te bieden.

Bergeralm

Zo is skigebied Bergeralm, kortgeleden door het Duitse Skiresort uitgeroepen tot skigebied met de beste mogelijkheden voor nachtskiën, en bovendien nog een keer als geheime tip als skigebied tot 30 kilometer pisten.

En als deskundigen dit al zeggen, net als vele wintersporters, dan moet skigebied Bergeralm wel een fantastisch skigebied zijn, voor een hele fijne wintersport.

De pisten zijn bereikbaar met de gondelbaan, waarvan het dalstation net buiten Steinach am Brenner ligt, en bij de Bergeralm kan je met de stoeltjeslift nog verder omhoog.

Bijna 30 kilometer afdalingen, waarvan 9 kilometer voldoen aan de regelementen voor de Alpine Worldcup, sneeuwzeker, mede door de sneeuwkanonnen, en het skigebied staat bekend als een erg kind- en gezinsvriendelijk skigebied, met onder andere een tovertapijt, kinderopvang, kindercarrousel en kinderlift.

Kenmerkend is bovendien, dat je vanaf het bergstation op de Nösslachjoch, dus het hoogste punt van het skigebied, in één lange afdaling kunt skiën tot bij het dalstation in Steinach am Brenner.

Bovendien zijn er rond het middelstation, bij de Bergeralm, verschillende berghutten en restaurants, en die kan je ook niet ver van het dalstation vinden.

Drie keer per week, zijn de pisten ook open in de avonduren, en kan je genieten in één van de beste nachtskigebieden.

Bovendien heeft het skigebied twee funparks, Noah´s Kinder Funpark / Snowpark Bergeralm, met jumprail en boxen.

Andere Wintersporten

Ook andere activiteiten voor de wintersport worden aangeboden.

In het Gschnitztal, rond Geschnitz, worden iedere winter 18 kilometer langlaufloipen gespoord, met daarnaast 18 kilometer winterwandelwegen.

Ook vanaf de Bergeralm, ligt een 8 kilometer lange gespoorde langlaufloipe.

Winterwandelen is ook bij Steinach am Brenner mogelijk, net als schaatsen in de overdekte schaatsbaan.

De rodelbaan begint bij de Schirmbar, en is vijf kilometer lang.

Rodels kan je huren bij het dalstation.

Meer infomatie

http://www.bergeralm.net/uebersicht_skigebiet.html

Pistenplan Bergeralm
Pistenplan Bergeralm